”Босић” скинут па враћен

Служба за опште послове Парламентарне скупштине БиХ данас је на врата Клуба посланика СДС-а вратила плочицу са натписом "Младен Босић, предсједавајући Клуба СДС-а" која је у уторак скинута. Подсјећамо, поменута плочица је скинута уз образложење да, по Уставу, клубови још званично нису формирани, док плочице на канцеларијама осталих посланичких клубова нису диране. Плочица је на […]

петак, 25 фебруара, 2011 / 17:59

Служба за опште послове Парламентарне скупштине БиХ данас је на врата Клуба посланика СДС-а вратила плочицу са натписом "Младен Босић, предсједавајући Клуба СДС-а" која је у уторак скинута.

Подсјећамо, поменута плочица је скинута уз образложење да, по Уставу, клубови још званично нису формирани, док плочице на канцеларијама осталих посланичких клубова нису диране.

Плочица је на врата канцеларије посланичког клуба СДС-а враћена након што је Босић јутрос од надлежне службе у Парламентарној скупштини затражио провођење истраге и након што су се за читав случај заинтересовали медији из Републике Српске тражећи у Парламенту БиХ образложење за то.

Босић постављање и скидање плочице тумачи као покушај притиска на СДС и његове посланике путем ситних провокација.

"Ово ћемо рашчистити унутар заједничких органа и тражити да се случај истјера на чистац", рекао је Босић.

Према његовим ријечима, ма колико банално дјеловао овај случај, он осликава односе унутар Сарајева који се преносе чак и на службенике, па се службеници из Републике Српске у заједничким органима често налазе под притиском и морају се доказивати.

Шеф Заједничке службе Парламентарне скупштине БиХ Аљоша Чампара у изјави медијима овај случај окарактерисао је као неспоразум који је исправљен.

Конституисање Представничког дома законски се сматра окончаним након што се изабере трочлани Колегијум Дома, што до сада још није урађено јер се чека формирање парламентарне већине у БиХ.Оставите одговор